Hoe blijf je actief op je werkplek?

actief op je werkplek

Hoe blijven wij actief op onze werkplek?

Zoals je weet meeste mensen van ons hebben een baan of doen hun studie in school die ons verplicht om enkele uren per dag aan een bureau of rond conferentietafels te zitten. Veel gezondheidsrisico’s houden verband met langdurig zitten – maar hoe blijven we actief op de werkplek? Laten we daar achter komen!

Recent heeft een onderzoek aangetoond dat langdurig zitten niet zonder risico’s is. De onderzoek heeft aangetoond dat je een verhoog risico heeft op obesitas, diabetes type 2 en hartaandoeningen.
Bewegingen en fysieke activiteiten in uw werkdag of schooldag kan een aantal gezondheidsrisico’s verminderen!

Een Amerikaanse studie heeft aangetoond dat het doen van slechts 30 minuten activiteit op of rond je werkplek of studieplek – of het nu gaat naar de sportschool, fietsen naar het werk of een middagwandeling maken – dat een 1 op 12 doden door hartaandoeningen of andere ziektes zou kunnen voorkomen worden.

Fysiek fit zijn kan ook beschermen tegen enkele van de nadelen van stress op de werkvloer. Stress kan leiden tot een verminderd mentaal welbevinden, depressieve symptomen en hoge bloeddruk, wat allemaal kan leiden tot afwezigheid je werk of studie.

Als je 7-10 uur per dag aan een bureau werkt of studie tafel, is het een grote uitdaging om mogelijkheden te vinden om actief te worden.

Verpleegplan.info publiceer elke week een van de top 5 of handige tips samengesteld om u te helpen actief te blijven in uw werkdag.

1. Fiets of loop naar uw werk

Afhankelijk van de locatie van uw baan of school en hoe ver de afstand is, probeert je een manier te vinden waarop u van en naar het werk reist, om te schakelen.
Laat de auto thuis en fiets of loop in plaats daarvan.

Fietsen naar het werk is gekoppeld aan een verminderd risico op overlijden door alle oorzaken.
In vergelijking met woon-werkverkeer met de auto of het openbaar vervoer, is fietsen een wel een gezonde manier om naar je werk of school te gaan om dat je constant in verschillende weer omstandigheden terecht komt en dit bevorderd je immuun systeem.

Zowel fietsen als lopen naar het werk zijn ook in verband gebracht met een lager risico op hart- en vaatziekten.

Bovendien hebben mensen die lopen of fietsen naar het werk een lagere body mass index (BMI) en lichaamsvetpercentage in het midden van het leven dan degenen die pendelen met de auto.

Degenen die actief naar het werk of school reizen, te voet of met de fiets, profiteren ook van een beter welbevinden en melden zich beter in staat te concentreren en minder spanning te hebben dan degenen die met de auto of openbare vervoer naar het werk of school reizen.

Recente bevindingen wijzen uit dat de meeste mensen in hun auto stappen in plaats van actief naar hun werk te gaan vanwege zorgen over de extra tijd die het lopen of fietsen met zich meebrengt. Maar wanneer gevraagd wordt om in te schatten hoe lang het zou duren om te wandelen of fietsen naar een gemeenschappelijke locatie, was een meerderheid van de deelnemers onjuist en overschat.

Als je te zwaar en inactief bent, is fietsen naar je werk net zo effectief om je te helpen de vetmassa te verliezen als je naar een sportschool gaat, volgens een onderzoek van de Universiteit van Kopenhagen in Denemarken.

Een ochtendrit naar je werk kan gewoon de tonic zijn waar je naar op zoek bent als je wilt afvallen, maar niet de tijd hebt of de neiging hebt om regelmatig naar een fitnesscentrum te gaan.

261 totaal aantal vertoningen, 6 aantal vertoningen vandaag

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *